BannerQuotes
Twitter Facebook YouTube
English
Ga snel naar:

Seven Minutes in Tibet (2016)

 
 

 

Seven Minutes in Tibet is een werk voor a capella koor dat de koorleden uitdaagt om te improviseren binnen een vast muzikaal kader. Dit stuk is geïnspireerd op de Tibetaanse zangkunst van met name de monniken in de kloosters aldaar en natuurlijk een knipoog naar de film Seven Years in Tibet met o.a. Brad Pitt. Elke stemgroep krijgt een aantal motieven waarbij het moment van inzet en de duur van de slotnoot vrij te bepalen is voor elke zanger(es). De motieven zijn zó gecomponeerd dat ze als puzzelstukjes in elkaar passen, maar dan wel op een oneindig aantal manieren. Zo ontstaat een soundscape van stemmen, waarin je je even waant in de bergen van het Tibetaanse Hoogland. Tegelijk is het voor een koor de perfecte oefening om te zingen op elkaars ademhaling en echt naar elkaar te luisteren tijdens het zingen, of zoals Harm Jan het noemt: "...te zingen met je oren." Door de hoge mate van vrijheid zal iedere uitvoering van Seven Minutes in Tibet uniek zijn. Het enige dat altijd hetzelfde zal zijn is de lengte. Het tiende 'gebod' van dit werk (zie The Ten Tenets hieronder) schrijft namelijk voor dat het stuk precies 420 seconden moet duren, oftewel exact zeven minuten. Geen seconde korter of langer. Een mooie uitdaging voor een dirigent...

 

Binnenkort komt hier ook een luistervoorbeeld...

 

 

Klik hieronder voor een deel van de bladmuziek van de tenorpartij en The Ten Tenets:

Voorbeeld

 

 

Voorbeeld

 


Bestelinformatie

 

Wat zijn de kosten?
De prijs die je betaalt, is afhankelijk van hoeveel leden je koor heeft. In het onderstaande prijsoverzicht kun je zelf uitrekenen wat je betaalt. Let op; alle prijzen zijn exclusief BTW en eventuele verzendkosten.

 

  Koor (SATB) € 2,50 per stuk

 

 

Hoe bestel je?
Stuur een e-mail naar order@ajlschenkel.com. Geef hierin aan hoeveel partijen je nodig hebt. Je krijgt dan een bevestigingsmail en na betaling sturen we je de muziek zo snel mogelijk op.

 

 
© AfterBeat | KvK 24449755
Banner
Bekijk deze website in het Nederlands
View this website in English
Volg Harm Jan op YouTube
Volg Harm Jan op Facebook
Volg Harm Jan op Twitter