BannerQuotes
Twitter Facebook YouTube
English
Ga snel naar:

HIM

 
 

 

HIM staat voor Heavenly Inspired Music en is het plan dat Harm Jan in Rotterdam heeft ontwikkeld om muziek vorm te geven in de kerk van nu. Door HIM wordt muziek in de kerk een afwisselend geheel van verschillende stijlen en culturen, uitgebalanceerd samen gesmeed door muzikale leiders en schrijvers, waarbij iedereen in de eredienst betrokken is. HIM is opgebouwd uit vier pijlers, de CORE, en dat zijn;

Craftsmanship, Organisation, Relationship en Education.

 


CORE

 

Craftsmanship

Het vakmanschap van de muzikanten en schrijvers vormt de basis van muziek in de kerk en dus van HIM. Maar ook ondersteunende taken als licht, geluid, beeld en IT zijn net zo belangrijk. Omdat HIM gebruikt maakt van iedereen op zijn eigen niveau is samenwerking de sleutel tot succes.

Organisation

De organisatie van HIM bestaat uit een muzikaal leider en de muzikanten pool die samen met de liturg en de gemeenteleden de liturgie vormgeven.


De muzikaal leider en muzikanten(pool) maken gebruik van de schrijverspool. Deze pool werkt via een database die landelijk en via het internet is georganiseerd. De kerken financieren de pool op basis van een jaarlijkse contributie en kunnen onbeperkt downloaden van de database. Als tegenprestatie kunnen door de inkomsten de componisten en auteurs redelijk vergoed worden.


De muzikantenpool heeft een plaatselijke/regionale en landelijke pool. Dit is zowel interkerkelijk als intrakerkelijk. De landelijke pool levert de muzikanten voor de HIM experience (het ‘Nederlands elftal’ van HIM).

Relationschip

HIM valt en staat bij goede communicatie tussen de betrokken partijen: muzikanten, schrijvers, liturgen en de gemeenteleden. Dit begint door goed te luisteren naar wat er leeft. Daarnaast moet er open gecommuniceerd worden over wat en waarom er wordt gedaan in de eredienst en daarbuiten.

Education

De ambitie van HIM is om de hele muzikale structuur van de kerken in Nederland naar een hoger plan te tillen. Dit begint binnen de kerk zelf, maar ook door ontmoetingsdagen, workshops, cursussen, stages en andere vormen van educatie. De workshops HIM zijn hier een onderdeel van.

 


Inhoud

Omdat HIM voor iedere kerk of gemeente weer andere uitdagingen met zich meebrengt, worden de workshops op maat gemaakt. Wel zijn er een aantal vaste onderwerpen die worden aangeboden:

 

Inventarisatie en implementatie

Wat is er nodig voor mijn gemeente en hoe kunnen we HIM bij ons implementeren?

 

Organisatie

Hoe moeten we de organisatie van HIM in onze gemeente specifiek uitrollen?

 

Muzikaal leiderschap

Wat zijn de eisen voor en taken van een muzikaal leider en hoe doe je dit zo goed mogelijk?

 

Pools

Hoe werkt een pool en hoe kunnen we dit in onze gemeente(n) vormgeven?

 

Communicatie

Hoe werkt de communicatie van HIM het beste in ons geval? Samen met de bovenstaande onderwerpen is elke combinatie of invulling bespreekbaar. Neem hiervoor contact op met Harm Jan.Boekingsinformatie

 

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze workshops zijn in overleg en afhankelijk van uw wensen.

 

Hoe neemt u contact op?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over HIM of de aangeboden workshops? Stuur dan een e-mail naar HIM@ajlschenkel.com. U kunt ook telefonisch contact opnemen via het nummer 06 - 509 16 125. Het is ook mogelijk om het volledige rapport (onderzoek en plan) van HIM op te vragen (34 pagina's). Vraag hiernaar bij Harm Jan.

 

 
© AfterBeat | KvK 24449755
Banner
Bekijk deze website in het Nederlands
View this website in English
Volg Harm Jan op YouTube
Volg Harm Jan op Facebook
Volg Harm Jan op Twitter