BannerQuotes
Twitter Facebook YouTube
English
Ga snel naar:

Workshop Impro

 
 

 

In de workshop Impro gaat Harm Jan aan de slag om u de kunst van het improviseren te leren. De workshop is zeer interactief en speels, maar tegelijk krijgt u veel kennis en kunde over improviseren. Theorie en praktijk vloeien naadloos in elkaar over. Deze workshop is met name geschikt voor koren.


 

Inhoud

De theorie over improviseren is de rode draad van de workshop en wordt steeds afgewisseld en geïllustreerd met praktische oefeningen. Men ontdekt de muzikale parameters en hun variatie mogelijkheden. Stapsgewijs leert u om te gaan met steeds meer muzikale vrijheid om tot slot allemaal tegelijkertijd te improviseren. Ieder op zijn eigen manier, maar wel met klinkend resultaat!


Programma

Het programma is afhankelijk van het niveau (zie verder) en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De theorie van improviseren
  • Doel
  • Oefeningen (zingen/musiceren, luisteren)
  • Verkenning
  • Taken en rollen
  • Ontdekken (in groepen)
  • Doen!
  • De uitvoering
  • Evaluatie
  • Teaser
Buiten de vaste onderdelen is het mogelijk om deze workshop op maat te laten maken voor uw koor. Dit betekent dat Harm Jan specifieke vragen en problemen kan behandelen of aan bepaalde zaken meer aandacht kan geven. Dit alles gaat in overleg met hem zelf.


Niveaus

Er zijn voor deze workshop drie niveaus:

 

The Upbeat

Heeft uw koor of groep beperkte muzikale kennis en is het nagenoeg onbekend met het gebruik van improvisatie? Dan brengt Harm Jan u de eerste beginselen bij van improviseren en laat hij u ervaren hoe nuttig, makkelijk en vooral leuk improvisatie kan zijn.

 

The Downbeat

Heeft uw koor of groep goede muzikale kennis en zelfs enige ervaring met het gebruik van improvisatie? Dan gaat Harm Jan dieper in op bepaalde concepten hiervan en leert hij u uw improvisatie op een hoger plan te brengen.

 

The Hyperbeat

Is uw koor of groep zeer muzikaal en is improvisatie een vast onderdeel van uw uitvoeringen? Dan geeft Harm Jan u een stoomcursus 'Improvisatie voor vergevorderden'. U zult getriggerd worden om tot het uiterste te gaan en niets meer als vanzelfsprekend te beschouwen. De grenzen van uw muzikaliteit worden beproefd en de workshop Impro 2.0 wordt de logische stap hierna!Boekingsinformatie

 

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze workshop zijn € 500,- (excl. BTW en reiskosten) per dagdeel (vier uren). De duur van de workshop kan in overleg met Harm Jan ook worden verkort of verlengd.

 

Hoe bestelt u?

Wilt u graag dat Harm Jan deze workshop komt geven of heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar info@ajlschenkel.com. U kunt ook telefonisch contact opnemen via het nummer Tel.

 

 

 
© AfterBeat | KvK 24449755
Banner
Bekijk deze website in het Nederlands
View this website in English
Volg Harm Jan op YouTube
Volg Harm Jan op Facebook
Volg Harm Jan op Twitter