BannerQuotes
Twitter Facebook YouTube
English
Ga snel naar:

Workshop Improve

 
 

 

In veel hedendaagse kerken kampen bandjes en andere musici met een steeds maar groeiend aantal liederen om te begeleiden in vaak zeer verschillende stijlen. Opwekking en andere liedbundels, maar ook psalmen en gezangen wordt men geacht muzikaal vorm te geven. Er is veel vraag naar de kennis en kunde om dit zo goed mogelijk te doen. Deze workshop is speciaal ontwikkeld om hier een antwoord op te geven. Harm Jan leert hierin - naast de kunst van het begeleiden - de beginselen van arrangeren. Deze workshop heeft verschillende niveaus en is op maat te maken.

 

Inhoud

Heel praktisch aan de slag gaan met psalmen, gezangen en liederen, uit welke bundel dan ook. Dat is het principe van de workshop Improve. Harm Jan gaat heel pragmatisch te werk en zal werken aan muzikale communicatie, zowel tussen de muzikanten als naar de gemeente toe, ontwikkelen van een eigen sound, allerlei vormen van begeleiden, rolverdeling tussen muzikanten, beleving en nog veel meer. Afhankelijk van waar de problemen zitten, zullen de onderwerpen worden gekozen. Ook kan Harm Jan - als men dat wenst - uitgebreider stilstaan bij (muzikale) achtergronden, geschiedenis en de theorie van het spelen in een band.


Niveaus

Er zijn voor deze workshop drie niveaus waar aandacht aan kan worden besteed:

 

The Upbeat

De focus ligt op de band of muziekgroep met eventuele zangers of koortjes daarbij. Het begeleiden van gemeentezang of het goed uitvoeren van een luisterlied is het onderwerp.

 

The Downbeat

Op dit niveau wordt breder gekeken dan alleen de muzikanten of zangers. Er wordt ook aandacht besteed aan de techniek die de muzikanten ondersteunen. Denk aan bijvoorbeeld geluidstechnici of het gebruik van de beamer en alle communicatie die daarbij hoort. 'The Big Picture' dus.

 

The Hyperbeat

Bij de Hyperbeat gaat Harm Jan in de workshop alles bij de muzikanten betrekken wat op hen van toepassing is. Dat is dus hetzelfde als bij The Downbeat, maar dan nog breder. Denk aan het gebruik van licht, regie en communicatie buiten de diensten, maar ook plannen, roosters en een overzicht voor een langere periode opstellen en uitvoeren. Alles wat komt kijken bij het spelen als band of muziekgroep en structureel de gemeentezang op een hoger niveau tillen komt in deze workshop(reeks) aan de orde.Boekingsinformatie

 

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze workshop zijn € 500,- (excl. BTW en reiskosten) per dagdeel (vier uren). De duur van de workshop kan in overleg met Harm Jan ook worden verkort of verlengd.

 

Hoe bestelt u?

Wilt u graag dat Harm Jan deze workshop komt geven of heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar info@ajlschenkel.com. U kunt ook telefonisch contact opnemen via het nummer Tel.

 

 
© AfterBeat | KvK 24449755
Banner
Bekijk deze website in het Nederlands
View this website in English
Volg Harm Jan op YouTube
Volg Harm Jan op Facebook
Volg Harm Jan op Twitter