BannerQuotes
Twitter Facebook YouTube
English
Ga snel naar:

Arrangementen

 
 

 

De arrangeur

Volgens Harm Jan ligt als arrangeur de uitdaging bij het met bestaand muzikaal materiaal toch iets nieuws creëren. "Dit kan variëren van een nieuwe orkestratie tot een compleet nieuwe compositie die slechts de originele muziek licht toucheert." Harm Jan heeft inmiddels veel gearrangeerd binnen dit wijde spectrum. Toch is het hem altijd gelukt om iets van zichzelf toe te voegen binnen een arrangement. Dit is ook zijn streven. "In elk arrangement moet de arrangeur te herkennen zijn. Soms zie je slechts zijn kleurenpalet, soms zie je zijn complete persoonlijkheid en diepste emoties. Een arrangement zonder signatuur van de arrangeur is geen arrangement, maar een transcriptie." Kijk in het menu onder Werken voor een overzicht van een groot deel van zijn arrangementen.

 

 

Kosten

Wat zijn de kosten van een compositie of arrangement? Dat is van veel factoren afhankelijk, zoals de duur van het stuk, hoeveel stemmen of partijen het heeft en de bewerkelijkheid ervan. Maar een indicatie is wel te geven. Het Nieuw Geneco (beroepsvereniging van componisten) stelt ieder jaar een tabel op met richtlijnen voor een honorarium. Een paar voorbeelden:

 

1) Je wilt een instrumentaal arrangement laten maken voor strijkkwartet van het Beatle lied 'All you need is love' (lengte: 3'40).

- Kosten indicatie: € 800,-

 

2) Je wilt een groot nieuw werk laten componeren voor een (semi)professioneel orkest én koor wat zo'n 25 minuten moet duren.

- Kosten indicatie: € 15.000,-

 

3) Je wilt een drietal op maat gemaakte begeleidingen laten maken van je harmonieorkest voor een zangeres waar jullie een concert mee gaan doen. Het zijn drie jazz standards en ze duren bij elkaar zo'n kleine 20 minuten.

- Kosten indicatie: € 2300,-

 

4) Je wilt een nieuwe compositie voor een jubileum van je eigen ensemble bestaande uit 14 blazers. Het stuk moet zo'n 12 minuten duren.

- Kosten indicatie: € 4250,-

 

De kosten zijn dus eigenlijk heel simpel afhankelijk van de geschatte tijd die een componist met de compositie of het arrangement bezig is. Feitelijk betaal je dus gewoon per uur, net zoals je dat voor een loodgieter of belastingadviseur doet.

 

 

Bestellen

Wil je een arrangement van Harm Jan bestellen of wil je dat Harm Jan voor jou speciaal een arrangement schrijft? Neem dan contact met hem op of stuur een e-mail naar order@ajlschenkel.com.

 

Als je Harm Jan liever persoonlijk wilt spreken, kun je ook telefonisch contact met hem opnemen.
Bel dan het nummer:Tn.

 

 

Notaties

Voor met name organist en dirigent Martin Mans heeft Harm Jan regelmatig notaties verzorgd. Al inmiddels elf bundels bladmuziek heeft hij genoteerd! Deze bundels bevatten improvisaties die op Martin Mans zijn cd’s staan. Als organist en improvisator is Harm Jan natuurlijk de uitgelezen keuze om muziek van Martin Mans rechtstreeks van cd naar bladmuziek te vertalen.

 

Wil je notaties laten maken van jouw muziek? Tot en met gravure, dus klaar voor de drukker? Kijk dan onder contact voor meer informatie of stuur een e-mail naar info@ajlschenkel.com.

 

 

 
© AfterBeat | KvK 24449755
Banner
Bekijk deze website in het Nederlands
View this website in English
Volg Harm Jan op YouTube
Volg Harm Jan op Facebook
Volg Harm Jan op Twitter