BannerQuotes
Twitter Facebook YouTube
English
Ga snel naar:

Dirigent

boek

 
 

 

Als dirigent is Harm Jan al weer bijna tien jaar actief. Begonnen als invaller bij gospelkoor Share en sinds 2008 vaste dirigent bij gospelkoor Expression en sinds 2013 ook bij gospelkoor Share. Buiten zijn vaste koren valt Harm Jan regelmatig in bij andere koren of ensembles. Ook dirigeert hij vaak de repetities en uitvoeringen van zijn eigen composities en arrangementen.

 

Gospelkoor Expression

Bij Expression heeft Harm Jan zich kunnen ontwikkelen als dirigent en muzikaal leider. In oktober 2008 is hij bij het gospelkoor begonnen en sindsdien hebben zij regelmatig uitvoeringen in de regio Rotterdam. Ook hebben zij enkele bijzondere concerten gegeven, waaronder het jubileumconcert om hun 15-jarig bestaan te vieren, alsmede hun medewerking aan het grote benefietconcert Gospel4Haiti. In oktober 2011 heeft Expression een ode gebracht aan het beroemde Oslo Gospel Choir in een uitverkocht theater in Maassluis. Na het onvergetelijke Kerstconcert met gospelkoor Share eind 2012, werkte Harm Jan met Expression aan een concert voor hun 20-jarig jubileum met een volledig nieuw programma: The Revival. In dit project zocht Expression de interactie met het publiek en lieten zij het (in veel kerken bekende) 'Opwekkingsrepertoire' op een geheel eigen wijze horen. Na een geweldig concert in april 2014 heeft Expression zich gestort op weer iets heel anders, namelijk Back 2 Black. Hierin gaat Expression op zoek naar de roots van de gospel. Ook voor dit project zal Harm Jan weer de nodige arrangementen speciaal voor dit bijzondere koor gaan schrijven. Kijk voor meer informatie over Expression op hun website.

 

Expression

     

Gospelkoor Share

Harm Jan is al jaren verbonden aan gospelkoor Share, eerst als pianist en later ook als bandleider en plaatsvervangend dirigent. Vanaf 2013 heeft hij het stokje overgenomen van André Pouwer, die na vele jaren bij Share vertrok. Deze wisseling van de wacht heeft geresulteerd in een spectaculair project van Share om hun 20-jarig jubileum te vieren: We Share! ¿U2? Hierin is Share aan de slag gegaan met het wat 'steviger' repertoire van bands als U2, ¿Delirious? en Kirk Franklin. Uitgangspunt van dit project was het letterlijke 'delen' van het koor met de minderbedeelden, wat een mooie samenwerking opleverde met de Voedselbank, het Leger des Heils en The House of Hope. Op dit moment is Share bezig met een nieuw project met de werktitel 'Share around the world'. Hierin gaat Share een muzikale wereldreis maken en op zoek naar de meest uiteenlopende vormen van gospel. Kijk voor meer informatie over Share op hun website.

 

  Share

 


 
© AfterBeat | KvK 24449755
Banner
Bekijk deze website in het Nederlands
View this website in English
Volg Harm Jan op YouTube
Volg Harm Jan op Facebook
Volg Harm Jan op Twitter