BannerQuotes
Twitter Facebook YouTube
English
Ga snel naar:

Nieuwsarchief

 
 

 

Weg van Verwijzen

Samen met zijn vrouw Indra heeft Harm Jan de musical 'Weg van Verwijzen' geschreven. Deze musical gaat over het verhaal van de Wijzen uit het Oosten, maar dan geplaatst in het hier en nu. Indra schreef het libretto en Harm Jan componeerde de muziek en dichtte de liedteksten. Weg van Verwijzen is zaterdag 19 december 2015 in première gegaan in een uitverkochte Maranatha-kerk te Zwijndrecht. De musical is uitgevoerd door Harm Jan zijn beide koren Share en Expression, samen met een te gek jazz kwartet: Paul van der Feen (sax), Clemens van der Feen (bas), Jeroen Vrolijk (drums) en Carlos Matos (piano). Als special guest speelde musical award winnaar Vincent de Lusenet de rol van Rex. De musical werd zeer positief ontvangen. In 2016 hebben Harm Jan en Indra de musical nog eens grondig gereviseerd en eind 2016 is hij wederom opgevoerd, ditmaal in Ridderkerk.

 

 

  Kampvuur

Kampvuur

Samen met veertien andere auteurs heeft Harm Jan meegewerkt aan het boek Kampvuur. Deze bundel bevat persoonlijke verhalen van mensen met hun kijk op de kerk en de maatschappij. Harm Jan geeft hierin zijn visie op muziek in de kerk en de functie van muziek in het algemeen. Scherp, eerlijk en met humor. Met o.a. Carola Schouten, Martin Visser, Erik Harinck en Johan Bakker. De bundel is te bestellen via uitgeverij De Vuurbaak.

 

HaFaBra

HaFaBra staat voor Harmonie, Fanfare & Brassband, oftewel orkesten met uitsluitend blaasinstrumenten en slagwerk. Het is een genre in Nederland dat ongekend populair is. Door verschillende samenwerkingen van gospelkoor Expression is Harm Jan geïnspireerd geraakt om voor deze bezettingen te componeren. Inmiddels zijn de eerste composities voltooid! Momenteel werkt hij aan een groot werk voor Fanfareorkest, getiteld 'Una noche en Sevilla', waarin hij een Fanfareorkest uitdaagt Flamenco te gaan spelen! Kijk onder 'HaFaBra' voor meer informatie.

 

 

The Revival

Gospelkoor Expression gaf op 5 april 2014 haar 20-jarig jubileumconcert, getiteld 'The Revival'. Inspiratie voor dit concert waren de liederen uit de Opwekkingsbundel. Wanneer de opnames van dit concert beschikbaar zijn, leest u dit op deze website.

 

 

We Share! ¿U2?

Op 8 maart 2014 vierde gospelkoor Share uit Ridderkerk haar 20ste verjaardag met een groot jubileumconcert in het Zuidplein theater te Rotterdam. Dit concert had als thema 'We Share! ¿U2?' en is een duidelijke verwijzing naar de band U2, die de muzikale inspiratiebron is geweest voor het concert. De musici van dit concert waren o.a. Ariën Vink als gastsolist, Jan-Peter Beijersbergen als gitarist, Daniël van der Molen als bassist, Nico Eijlers als drummer en gospelgoeroe André Bijleveld op toetsen en Hammond. Onder de muzikale leiding van Harm Jan is dit een spectaculaire mix geworden van verrassende koorklanken, vette beats, beroemde gitaarriffs en heerlijke meezingers.

 

'Share' betekent (uit)delen. Om de daad bij het woord te voegen, heeft gospelkoor Share het concert 'We Share! ¿U2?' een kleine week later nog een keer gegeven, maar dan speciaal voor mensen die het financieel erg moeilijk hebben. Share heeft hen ook de gelegenheid gegeven om enkele nummers mee in te studeren en die op te voeren tijdens beide concerten. Dit alles is in samenwerking gegaan met het Leger des Heils, de Voedselbank en House of Hope. Kijk voor foto's en meer reacties op de website van Share.

 

 

Ga maar slapen

Speciaal voor Kerst 2013 heeft Harm Jan zijn gedicht 'Ga maar slapen...' opnieuw op muziek gezet. Beluister hieronder het resultaat en kijk op zijn blog voor het verhaal achter dit lied. U kunt hier de oorspronkelijke compositie uit 2010 vinden.

 

 

 

Kadosh Adonai

Zaterdag 2 november 2013 was de première van Kadosh Adonai, een nieuw arrangement van Harm Jan van drie Opwekkingsliederen en speciaal voor het concert gearrangeerd voor Harmonieorkest. Meer informatie vindt u hier.

 

 

Blog

Sinds oktober 2012 schrijft Harm Jan regelmatig een blog over allerlei (actuele) zaken, met name in de muziek. Zoals hij zelf zegt: "Het is meer een column dan een blog. Ik neem veel opmerkelijke zaken waar in het dagelijks leven, vooral als componist, en ik heb daar een mening over. Het blijkt dat mijn volgers daarin geïnteresseerd zijn. Een blog is een mooi middel om mijn verwondering met hen te delen." Wilt u voortaan Harm Jan zijn blogs als eerste ontvangen? Stuur dan een mailtje en meldt u aan.

 

 

DVD 'Hallelujah Forever'

22 december 2012 was het onvergetelijke Kerstconcert van de gospelkoren Share & Expression, beide onder leiding van Harm Jan. Met begeleiding van de band van Expression en de gastmuzikanten Jan Willem van Delft (piano) en Leonard Evers (trompet) is het een groot feest geworden! Van deze avond in een zo goed als uitverkochte kerk in Ridderkerk is een DVD registratie gemaakt. Wilt u een aandenken aan dit bijzondere concert of lijkt het u leuk om iemand deze DVD cadeau te doen? Stuur dan een mailtje naar order@ajlschenkel.com en de DVD kan binnen enkele dagen bij u op de mat vallen!

 

 

'The day of Jesus' birth'

Het Kerstnummer 'The day of Jesus' birth' ligt inmiddels in de winkel bij de grootste uitgever van gospelmuziek in de Benelux: de European Choral Club (ECC). Voortaan is dit nummer dus bij hen te bestellen. Speciaal voor deze uitgave heeft Harm Jan ook een Nederlandse tekst gemaakt op dit lied: 'Het feest van vandaag'! Ook deze versie vindt u in de Kerstcatalogus.

 

 

Lean on me

Er is een nieuwe workshop ontwikkeld genaamd 'Lean on me'. Tijdens deze workshop neemt Harm Jan u mee in de wereld van Lean en kunst op een manier zoals u nog nooit heeft meegemaakt. Klik hier voor meer informatie of bekijk de trailer.

 

 

Artikel ND Heavenly Inspired Music (HIM)

In 2012 is Harm Jan in Rotterdam Zuid begonnen aan de pilot van HIM. Samen met de gemeenteleden van drie kerken is hij bezig om muziek in de kerk op een hoger plan te tillen. 12 mei jl. was de officiële lancering van deze pilot en het hele HIM concept. Het Nederlands Dagblad schreef hierover een artikel dat u hier kunt nalezen. Kijk voor meer informatie over HIM onder Workshops.

 

 

 
© AfterBeat | KvK 24449755
Banner
Bekijk deze website in het Nederlands
View this website in English
Volg Harm Jan op YouTube
Volg Harm Jan op Facebook
Volg Harm Jan op Twitter